luni, 6 iulie 2009

Ateliere de vara dedicate copiilor

Iti faci griji pentru copilul tau ca se va plictisi in vacanta de vara? Noi iti dam o sugestie!
Atelierul de joaca (2-6 ani) - urmareste cresterea capacitatii copilului de a se juca singur sau in compania unor copii sau adulti pe care nu-i cunoaste. Aceasta "joaca" poate lua diferite forme in functie de varsta copilului, de starea lui afectiva sau de inclinatiile sale. Poate fi un joc, o modalitate de desen sau pictura, o manipulare de jucarii, o poveste inventata sau pusa in scena, un joc de cuvinte sau cu onomatopee sau o activitate artistica. Importanta este starea copilului si capacitatea lui de a accepta o alta persoana si de a intra in relatie cu ea, dar si cat de atras si de activ este in raport cu activitatea gasita. Este un bun exemplu de cum va reactiona copilul cand va merge la gradinita si va ramane cu educatoarea si ceilalti copii iar mama va pleca pentru cateva ore.

Atelierul de creatie (6-10 ani) - in care exprimarea prin cuvinte, mimica, gesturi si abilitati manuale se imbina. Ce pot face copiii cu mainile lor este reprezentare a ceea ce vor putea face cu mintea lor in viitor, asa ca dezvoltarea abilitatilor manuale este foarte importanta si aducatoare de satisfactii pentru copii. Centrat pe punerea in aplicare a ideilor creative, realizarea unor obiecte utile, decorative, vestimentare (tricotaje, impletituri, masti si costume de carnaval, decorarea camerei, a mesei, a propriei camere, confectionare de cadouri pentru cei dragi). De asemnea, activitati de exprimare orala si in cris, colaje, relizarea unor reportaje, texte si fotografii pentru o revista a grupului.

Atelier de comunicare (adolescenti) - Perioada adolescentei, plina de intrebari fara raspuns, de oscilatii, de temeri, de incercari de auto-cunoastere, de inceputuri de relatii dar si de abandonuri si nereusite, traite ca esecuri si neimpliniri este grea nu doar din cauza transformarilor pe toate planurilor, eforturilor mari si mizelor care exista ci si din cauza incapacitatii de comunicare si de deschidere. A putea exprima ce simti, a putea pune cuvinte si imagini peste ceea ce este in interior, a intra in comunicare verbala sau non-verbala cu adulti, adolescenti si copii - iata moduri de a descoperi creativitatea si puterea pe care adolescentii o au dar adesea o ignora.

Pentru inscrieri:Psiholog Cristina Calarasanu cpap.copiisiparinti@gmail.com o729752145


Sursa: Avantaje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu