joi, 2 iulie 2009

Sa-l las singur in tabara?

Nu de puţine ori am auzit părinţii punându-şi această întrebare. Iar cu cât copilul este mai mic cu atât şi părinţii se întreabă mai des. E şi normal. Mai ales daca preşcolarul se află la prima lui iesire fără cei apropiaţi.

Pentru a găsi răspunsul potrivit, trebuie să răspundeţi la alte 3 întrebări de bază:
Câţi ani are copilul?
Aveţi încredere în însoţitorul grupului?
Aveţi încredere în copil?

Iata şi câteva sfaturi:
Cu cât mai mare cu atât mai bine. Pot merge şi cei micuţi în tabere, dar cu însoţitor personal.
Persoana care însoţeşte grupul trebuie să aibă în mod obligatoriu experienţă dovedită cu preşcolarii şi să cunoască fiecare copil din grup. Dacă este altcineva decât educatoarea copilului este indicat ca părinţii să îi aducă acesteia la cunoştinţă toate problemele şi caracteristicile copilului înainte de plecare. Ideal ar fi ca însoţitorul să aibă un curs de prim ajutor sau să existe un însoţitor medical.
Ca să puteţi spune că aveţi încredere în copil va trebui, în primul rând, ca acesta să aibă deprinderile de bază: să mănânce singur, să se îmbrace, să se dezbrace, să meargă singur la toaletă şi să comunice inteligibil. Apoi este necesar ca prescolarul sa fie obişnuit în colectivitate, să respecte regulile grupului şi să aibă un comportament acceptabil faţă de ceilalţi. Şi nu în ultimul rând, luaţi în calcul problemele speciale ale copilului legate de sănătate.

Dacă răspunsul la aceste întrebări elementare este favorabil, puteţi începe să căutaţi cu încredere o tabără potrivită pentru micuţ. Succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu